Dit is de goedkoopste club voor voetbalsupporters

© BELGA

Voetbalsupporters moeten meestal diep hun zakken tasten als ze een voetbalabonnement aanschaffen of accessoires van hun club kopen. Flipit België deed research naar de prijzen van abonnementen, losse tickets en de merchandising van de clubs in de Jupiler Pro League.

Het onderzoek van de kortingssite Flipit België leert dat de fans van Kortrijk er het goedkoopst af komen. In totaal betalen zij 194 euro voor een abonnement en om zich in de kleuren van hun ploeg (sjaal en shirt) te steken. Dat is 126 euro meer dan wat de supporters van Anderlecht, de duurste ploeg in de Belgische competitie, moeten betalen.

Abonnementskosten

Het prijsverschil is vooral gelegen in de abonnementskosten. Het goedkoopste abonnement is dat van Kortrijk met 119 euro, terwijl de supporters van Anderlecht 230 euro betalen voor de goedkoopste formule (exclusief losse kaartjesverkoop).

Jan Willem van Tilburg, een van de initiatiefnemers achter Flipit België, benadrukt dat die prijzen enkel betrekking hebben op thuiswedstrijden, inclusief de play-offs. Een los ticket voor een wedstrijd van Kortrijk kost 12 euro, in Anderlecht is dat meer dan het dubbele: 28 euro. Verder valt op dat de Waalse clubs, waaronder Standard Luik, het voordeligst zijn om te bezoeken.

Opvallend is dat de ploegen sterk uiteenlopende prijzen vragen voor shirts en sjaals. Fans van Lokeren moeten het minst betalen: zij betalen 9 euro voor een sjaal en 55 euro voor een shirt. Supporters van Club Brugge moeten het diepst in hun portefeuille tasten. Zij betalen 15 en 98 euro. (NS)

Dit is de goedkoopste club voor voetbalsupporters
© Flipit

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content