'Waarom vertellen we elkaar niet gewoon hoeveel we verdienen?'

Vrije Tribune

'Op veel werkvloeren is loontransparantie nog altijd taboe, maar tegelijk hebben veel werknemers frustraties over loonongelijkheid. Meer transparantie zou niet slecht zijn.' Dat zegt Mirabel Hoys, Manager Sourcing en Outsourcing bij HR-specialist Attentia.

'Echte paniek op de beurs hebben we nog niet gezien'

Ilse De Witte

"De Bel-20 ging tussen de piek en de bodem in 2018 meer dan 20 procent lager. De echte vrije val - en de paniek die daarmee gepaard gaat - hebben we nog niet gezien." Dat vindt althans onze journalist Ilse De Witte.

'Een vast verloningspakket is niet meer van deze tijd'

Vrije Tribune

'De kans bestaat dat u de mogelijkheid hebt uw eindejaarspremie in te ruilen voor een fiets, bijkomende kinderbijslag of pensioensparen. Maar er is nood aan een duidelijk en flexibel kader voor alternatieve verloning.' Dat zeggen Olivier Vanneste (advieskantoor KPMG) en Alexis Ceuterick (advocatenkantoor K law).

'Wanneer worden de townships voor mensen met een handicap gesloten?'

Vrije Tribune

'De meeste mensen die wij als bijstandsorganisatie ondersteunen weten eigenlijk niet dat ze een persoonsvolgend budget hebben. Laat staan dat ze weten en begrijpen waarvoor ze het allemaal kunnen gebruiken.' Dat zegt Koenraad Depauw, strategisch adviseur van Onafhankelijk leven vzw, waar hij tot voor kort algemeen directeur was.

Trends

'ING past haar eigen duurzaamheidsbeleid niet toe'

Vrije Tribune

'Op papier heeft ING een uitgebreid beleid wat betreft de financiering van risicosectoren, waaronder die van de palmolie. In de praktijk blijft van dat beleid maar weinig over.' Dat zeggen Sebastien Mortier, (FairFin), Danielle van Oijen (Milieudefensie) en Florence Kroff (FIAN Belgium).